Date generale

Câteva date generale despre Parohia Vărzaru (hramul, anul construcţiei, adresa, preot paroh...)  

Icoane

O serie de icoane praznicale vechi , dar şi noi realizate de pictorul Tiberiu Duţă din Ştefăneşti Argeş. Vezi mai departe

Articole şi Studii teologice

Rerorem ipsum dolor ssectetueripiscing elitauristumtum mad laoreet aliquam leo   Citeşte...

Predici

O adevărată colecţie de predici la Duminicile de peste an şi la sărbătorile mari împărăteşti şi ale sfinţilor.   Citeşte...

Lista celor 10 strategii de manipulare prin mediile de informare în masa, Noam Chomsky. • A cunoaște tehnicile de manipulare, este indispensabil pentru a ne elibera de robie!!!

  Cunoscutul politolog, filozof și lingvist nord-american Noam Chomsky (profesor emerit la MIT) a stabilit lista celor ’’Zece strategii de Manipulare” prin mediile de informare în masă. Evreu și de sensibilitate anarho-sindicalistă, semnase o petiție pentru a apăra libertatea de exprimare a lui Robert Faurisson.

  Pentru Chomsky, ’’libertatea de exprimare este mai importantă decât orice versiune a faptelor susținută de ordinea stabilită, oricare ar fi raportul pe care aceasta îl întreține cu adevărul faptelor în sine.”

  Chomsky evoca diferitele tehnici de manipulare și , în primul rând, strategia diversiunii.

  1. Strategia diversiunii

  Strategia diversiunii consista în deturnarea atenției publicului de la problemele importante și de la schimbările hotărâte de elitele politice și economice, printr-un potop continuu de distracții și de informații neînsemnate. Chomsky analizează diferitele tehnici de spălare a creierului, pe care o îndură poporul nostru.

  ’’A distrage în permanență atenția publicului, departe de adevaratele probleme sociale, captivată de subiecte fără importanță adevărată. A ține mereu publicul ocupat, ocupat, ocupat, fără niciun timp pentru gândire” scrie Chomsky.

  2. A cauza probleme și apoi, a oferi soluții.

  Aceasta metoda se mai numeste și ’’ problema – reacție – solutie”. La început, se creeaza problema, sau „situatia”, prevazuta pentru a suscita o anume reactie a publicului, pentru ca tocmai acesta sa ceara masurile mai dinainte stabilite pentru a fi acceptate. De exemplu: dezvoltarea intentionata a violentei urbane sau organizarea de atentate sângeroase, pretinse antisemite, pentru ca publicul sa ceara legi represive, în detrimentrul libertatii.

  3. Strategia „în degradeu”.

  Pentru ca publicul sa accepte o masura inacceptabila, este de ajuns sa fie aplicata în mod progresiv, în ’’degradeu”, pe o durata de zece ani. În acest fel, au fost impuse conditii sociale și economice absolut noi au fost impuse din 1980 pâna în 1990. Somaj masiv, imigratie – invazie, precaritate, flexibilitate, delocalizari, salarii care nu mai asigura un venit decent, iata schimbarile care ar fi provocat o revolutie daca ar fi fost aplicate în mod brutal.

  4. Strategia actiunii cu date diferite.

  O alta maniera de a obliga publicul sa accepte o hotarâre nepopulara este de a o prezenta ca “dureroasa, dar necesara’’, obtinând acordul publicului în prezent, pentru aplicarea în viitor. Este mult mai usoara acceptarea unui sacrificiu viitor decât al unuia apropiat. În primul rând, pentru ca efortul nu trebuie facut imediat, apoi, pentru ca publicul are mereu tendinta de a nadajdui ’’totul va merge mai bine mâine” și ca sacrificiul cerut va putea fi evitat. În fine, aceasta maniera lasa publicului timp pentru a se obisnui cu ideea schimbarii, pe care o va accepta cu resemnare la momentul venit.

  Exemplu recent: trecerea la Euro și pierderea suveranitatii monetare și economice, acceptate de tarile europene între 1992 – 1995 și aplicate în 2002.

  5. A se adresa publicului ca unor copii mici.

  Cea mai mare parte a publicitatilor destinate marelui public folosesc discursuri, argumente, personaje și un ton absolut copilaresti, aproape debile, ca și cum spectatorul ar fi un copil mic sau un handicapat mental. De ce oare ? ’’de 12 ani.”Daca ne adresam unei persoane ca și cum ar avea 12 ani, atunci aceasta, prin sugestibilitate și cu o oarecare probabilitate, va avea un raspuns sau o reactie tot atât de lipsita de simt critic ca al unui copil de 12 ani” analizeaza Chomsky.

  6. A face apel mai mult la partea emotionala decât la gândire.

  Este o tehnica clasica pentru a opri analiza rationala și , deci, simtul critic al oamenilor. Ïn plus, folosirea emotionalului deschide accesul la subconstient, pentru implantarea unor anumite idei, dorinte, spaime, pulsiuni sau comportamente.

  7. Mentinerea poporului în nestiinta și prostie.

  A face în asa fel ca poporul sa nu înteleaga tehnologiile și metodele folosite pentru controlarea și robirea lui. Calitatea educatiei data claselor inferioare trebuie sa fie cât mai slaba, încât prapastia de nestiinta, care separa clasele de jos de cele de sus sa fie și sa ramâna de neînteles de catre cele dintâi.

  8. A încuraja publicul sa se complaca în mediocritate.

  A încuraja publicul sa creada ca e ”bine” sa fi prost, vulgar și incult. A-l îndopa cu seriale americane și emisiuni de tele-realitate, niste dobitocenii monstruoase.

  9. A înlocui revolta cu învinovatirea.

  A face omul sa creada ca numai el singur este vinovat de propria-i nenorocire, din cauza unei inteligente insuficiente, sau a capacitatilor și eforturilor necorespunzatoare. Astfel, în loc sa se ridice împotriva sistemului, individul se sub-estimeaza și se învinovateste, ceea ce creaza o stare depresiva, având ca efect abtinerea de la actiune. și , fara actiune, nu exista revolutie !

  10. A cunoaste oamenii mai bine decât se cunosc ei însisi.

  Ïn ultimii 50 de ani, progresele fulgeratoare ale stiintei au sapat o prapastie crescânda între cunostintele publicului și acelea detinute și folosite de elitele conducatoare. Multumita biologiei, neurobiologiei și psihologiei aplicate, ”sistemul” a ajuns la cunoasterea avansata a fapturii omenesti, fizic și psihic. Sistemul cunoaste individul mediu mai bine decât el însusi. Aceasta înseamna ca, în majoritatea cazurilor, sistemul detine un control mai mare și o putere mai importanta asupra oamenilor decât ei însisi.

 • Material preluat de pe plogul lui Laurențiu Dumitru


Calendar ortodox

Centre medico-sociale

 • Centrul Medico-Social Deduleşti este defapt fostul Spital Deduleşti care a trecut din administrarea Direcţiei Sanitare Argeş în administrarea Consiliului Judeţean, Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Argeş. În prezent, în această unitate sunt asistaţi 27 de bătrâni. Din punct de vedere al asistenţei religioase bătrânii din acest centru sunt asistaţi de Pr. Duminică Octavian. Citeşte...
 • Centrul de Îngrijire şi Asistenţă Milcoiu Centrul de îngrijire şi Asistenţă  Milcoiu este situat pe drumul judeţean DJ 670, la o distanţă de 18 km de Rm Vâlcea şi 40 km de Piteşti.
  Adresa: Sat Ciuteşti, nr. 45 Comuna Milcoiu Judeţul Vâlcea, Tel. 0248/240045
  Centrul Rezidenţial, înfiinţat prin Hotărârea Consiliului Judeţean Vâlcea nr.79/31 mai 2007 ca structură fără personalitate juridică, este destinat persoanelor adulte cu handicap, cu abilităţi de trai în comunitate scăzute sau medii şi persoanelor adulte cu dizabilitţăi aflate în risc de instituţionalizare. Citeşte...

.........................................................................

Sponsori site

 • dOCTOR gEORGESCU
 • Hericon Distribution
 • .......................................................................

Site-uri partenere

 • Parohia Sf. Trfeime Pitesti
 • Parohia Sf. Dimitire
 • Parohia Văleni Olt


 • Promovare Site - Top123.ro